2015. október 15., csütörtök

Erzsébet-utalványt elfogadó üzletek - térkép

Erzsébet-utalványt elfogadó üzletek - térkép - vagyis az Erzsébet-utalványt elfogadó üzleteket listázta egy magyar fejlesztésű weboldal. Térképhez mobilos alkalmazás is tartozik, így az iPhone-osok utazás közben is keresgélhették az új utalványt elfogadó boltot de megszűnt a holabözsi.hu.

Hol a Bözsi, azaz hol lehet fizetni az új magyar cafeteria utalványokkal - erre a kérdésre próbál válaszolni egy magyar fejlesztésű internetes szolgáltatás. Az applikációt egyelőre csak Apple eszközökre lehet telepíteni, a térkép azonban az interneten is elérhető.
A Sodexho és a Cheque Déjeunner étkezési utalványok helyét átvevő magyar Erzsébet-utalványt még korántsem fogadja el annyi üzlet, mint az elődjeit. Egyelőre még előre kell tájékozódnia a vásárlónak, hogy a meglátogatott boltban lehet-e fizetni az Erzsébet-utalvánnyal, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések.
Forrás: [origo]
A vidéki városokban ritkábban az Erzsébet-elfogadóhelyek a térkép szerint

Az internetes verziónak épp csak néhány hátulütője volt. A Google Térképet használó oldal nem alkalmas az útvonaltervezésre, így a felhasználónak magának kell megjegyeznie, hogy öt utcát előre és kettőt balra kell mennie, hogy megtalálja az Erzsébet-elfogadóhelyet. A felhasználó tartózkodási helyét a weblap is elkérte - a böngészők egészen pontos helyfelismerő komponenst tartalmaztak - így a környéken található boltokat a Holabözsi.hu is tudtak korábban ajánlani.
Forrás: [origo]
A boltig is elvezeti a felhasználót az iPhone-program
A Hol a Bözsi? térkép arra is rámutatott, hogy az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyek száma még mindig rendkívül alacsony. A fővárosban egy-két utcányit sétálva már lehet olyan üzletet találni, ahol elfogadják az utalványt, ám akad olyan vidéki város ahol összesen öt-hat helyen lehet csak fizetni vele. A térkép sajnos azóta megszűnt. és azóta sincs jobb alternatíva.